« terug naar vorige pagina

Nieuws

Afscheid assistente Marloes van der Veldt

Helaas heeft Marloes afscheid genomen van onze praktijk. Ze was voor velen een bekende stem en gezicht doordat zij al enkele jaren fulltime bij de voorganger dokter Kok werkte. Na 30 jaar als doktersassistente in een huisartspraktijk gewerkt te hebben, heeft ze besloten om in het ziekenhuis op de polikliniek bariatrie te gaan werken. 

Wij zoeken een nieuwe collega klik hier voor de vacature.

COVID-regels in de praktijk
Als u verkoudheidsklachten of koorts heeft, komt u niet naar de praktijk. Doe dan eerst een zelftest en bel de assistente voor overleg.

Griepprikken

Dit jaar zullen de griepprikken op dinsdag 1 november gegeven worden in wijkcentrum De Linge (achter de Mariakerk). Als u in aanmerking komt voor een griepprik krijgt u hiervoor in de 1e helft van oktober een uitnodiging. 

Als u denkt dat u wel een griepprik hoort te krijgen en u heeft op 15 oktober nog geen uitnodiging ontvangen, mail of bel dan met de praktijk en vermeldt waarom u denkt er 1 nodig te hebben. Zeker bij medicatie zoals ontstekingsremmers voor darmaandoeningen en astma/copd óf bij chemokuren kan het van jaar tot jaar verschillen of u er wel of niet 1 krijgt. 

Hier vindt u welke mensen in aanmerking komen voor een griepprik

Griep

Wat is griep?
De ‘echte’ griep is influenza. Dit is een virus waar je (hoge) koorts van krijgen, spierpijn, niet lekker zijn en ook luchtwegklachten als hoesten, snotterig en rode ogen. Soms duurt het wel 3 weken voor je ervan hersteld bent. Voor meer informatie over griep, lees hier

Griep heeft vrijwel dezelfde verschijnselen als COVID. Laat u dus voor de zekerheid testen, ook als u gevaccineerd bent. 

Verkoudheid wordt door verschillende soorten virussen veroorzaakt. Er kan soms ook koorts bij optreden. Verder kan je bij verkoudheid hoesten, snotterig zijn, keelpijn, oorpijn of rode ogen hebben. Een bijholte-ontsteking is ook een vorm van verkoudheid. Lees hier meer over verkoudheid

Ook verkoudheden lijken op milde verschijnselen van COVID. Laat u dus testen. 

Griep, COVID of verkoudheid zijn virussen; hier zijn geen medicijnen tegen. Soms is er meer aan de hand dan alleen een virus of is iemand ernstig ziek ervan. U kunt hieraan denken bij langer dan 5 dagen koorts, ernstig verzwakt zijn of langer dan 3 weken hoesten. Met name oudere mensen of mensen met een verminderd afweersysteem kunnen dit krijgen. Doe indien mogelijk een COVID-test en neem contact op met de praktijk.