« terug naar vorige pagina

Nieuws

Griepvaccinatie

Vanwege de hoge opkomst tijdens de vaccinatie-ochtend op 26 oktober zijn alle vaccinaties nu op. Er zijn nieuwe besteld en vanaf 25 november kunt u, als u een uitnodiging heeft ontvangen voor vaccinatie, weer een afspraak maken.

Mondkapje

Vanaf woensdag 3 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in de wachtkamer.

Vacature POH S

Huisartspraktijk Schoten zoekt per 1-1-2022 een POH S voor een dag of  in de week. Meer informatie over deze leuke functie? Lees hier meer over de inhoud.

Griep

Wat is griep?

De ‘echte’ griep is influenza. Dit is een virus waar je (hoge) koorts van krijgen, spierpijn, niet lekker zijn en ook luchtwegklachten als hoesten, snotterig en rode ogen. Soms duurt het wel 3 weken voor je ervan hersteld bent. Voor meer informatie over griep, lees hier

Griep heeft vrijwel dezelfde verschijnselen als covid. Laat u dus voor de zekerheid testen, ook als u gevaccineerd bent. 

Verkoudheid wordt door verschillende soorten virussen veroorzaakt. Er kan soms ook koorts bij optreden. Verder kan je bij verkoudheid hoesten, snotterig zijn, keelpijn, oorpijn of rode ogen hebben. Een bijholte-ontsteking is ook een vorm van verkoudheid. Lees hier meer over verkoudheid

Ook verkoudheden lijken op milde verschijnselen van covid. Laat u dus testen. 

Griep, covid of verkoudheid zijn virussen; hier zijn geen medicijnen tegen. Soms is er meer aan de hand dan alleen een virus of is iemand ernstig ziek ervan. U kunt hieraan denken bij langer dan 5 dagen koorts, ernstig verzwakt zijn of langer dan 3 weken hoesten. Met name oudere mensen of mensen met een verminderd afweersysteem kunnen dit krijgen. Doe indien mogelijk een covidtest en neem contact op met de praktijk. 

Klik hier voor alle informatie over corona. 

Klik hier voor informatie in verschillende talen.

Wanneer moet ik mij laten testen op corona?  

Bij een loopneus, veel niezen, keelpijn, hoesten, hoofdpijn zonder duidelijke reden, verlies van smaak of geur. Ook zonder koorts of benauwdheid! Ook als u gevaccineerd bent. 

Als u in nauw contact (dat betekent langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand) van iemand bent geweest die corona blijkt te hebben. U kunt u 5 dagen na dat contact laten testen. 

Als u twijfelt, kunt u deze test doen. 

Maak een afspraak op 0800 1202  of  www.coronatest.nl (met DigiD)

Voor commerciële testen nodig bij reizen of soms voor werk, kunt u kijken op: coronavirustest.nu

Kom niet naar de praktijk als u mogelijk corona heeft! Overleg met de assistente hoe we u wel kunnen helpen. 

 

Coronavaccinatie en bewijs van registratie

De praktijk voert geen vaccinaties meer uit. U kunt alleen nog terecht bij de GGD. 

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een bericht naar onze praktijk [info@huisartspraktijkschoten.nl], geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.