« terug naar vorige pagina

Nieuws

Vertrek huisarts Thijs van Rheenen, opvolger Siger Numans

Lieve mensen,

Na 3 jaar met heel veel plezier te hebben gewerkt in huisartspraktijk Schoten, ga ik de praktijk per 20 januari verlaten. Met velen van u heb ik bijzondere en soms emotionele gesprekken gevoerd. Ik heb hier fijne herinneringen aan. Ik zal in Gezondheidscentrum Velserbroek gaan werken, waar ik de kans heb om 4 dagen per week aan de slag te gaan. Ik weet dat u bij mijn opvolger in goede handen bent; Siger Numans zal mijn plek overnemen.

Bedankt voor het vertrouwen de afgelopen jaren,
Thijs van Rheenen

 

Graag stel ik me voor als nieuwe huisarts in de praktijk. Meestal ben ik vrolijk en rustig, ik ben een betrokken huisarts. Als mensen komen met een gezondheidsklacht, bespreek ik ook graag de zorgen en vragen die daarbij horen, om zo goed mogelijk samen tot een passend plan te komen. 

Ik woon met mijn vrouw in Haarlem-Oost. Naast mijn leuke werk, houd ik ook van een potje tennis, een gezamenlijke kop koffie, en soms een nieuwe gadget.

Tot op de praktijk of bij u thuis!

Siger Numans

_______________________________________________________________________________________

Griep

Wat is griep?
De ‘echte’ griep is influenza. Dit is een virus waar je (hoge) koorts van krijgen, spierpijn, niet lekker zijn en ook luchtwegklachten als hoesten, snotterig en rode ogen. Soms duurt het wel 3 weken voor je ervan hersteld bent. Voor meer informatie over griep, lees hier

Griep heeft vrijwel dezelfde verschijnselen als COVID. Laat u dus voor de zekerheid testen, ook als u gevaccineerd bent. 

Verkoudheid wordt door verschillende soorten virussen veroorzaakt. Er kan soms ook koorts bij optreden. Verder kan je bij verkoudheid hoesten, snotterig zijn, keelpijn, oorpijn of rode ogen hebben. Een bijholte-ontsteking is ook een vorm van verkoudheid. Lees hier meer over verkoudheid

Ook verkoudheden lijken op milde verschijnselen van COVID. Laat u dus testen. 

Griep, COVID of verkoudheid zijn virussen; hier zijn geen medicijnen tegen. Soms is er meer aan de hand dan alleen een virus of is iemand ernstig ziek ervan. U kunt hieraan denken bij langer dan 5 dagen koorts, ernstig verzwakt zijn of langer dan 3 weken hoesten. Met name oudere mensen of mensen met een verminderd afweersysteem kunnen dit krijgen. Doe indien mogelijk een COVID-test en neem contact op met de praktijk. 

 

Niet verschijnen op afspraak

Met ingang van 1 maart 2023 hebben wij een ‘no-show’ tarief ingevoerd. Dit is op advies van de LHV(= Landelijke Huisartsen Vereniging).

Waarom een ‘no-show’ tarief voor patiënten die niet komen opdagen voor hun afspraak?

Het aantal patiënten dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts wil maken neemt ook nog steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd de afspraak afzeggen, betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.

Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen?

Zeg uw afspraak zo snel mogelijk af als u weet dat u niet kan komen. U kunt tot 4 uur voor de afspraak afzeggen. Dit betekent dat voor een afspraak in de ochtend u de dag ervoor moet afmelden. Bel hiervoor de assistente of verwijder de afspraak via mijngezondheid.net. Het kan niet via mail of e-consult. Als u minimaal 4 uur voor de afspraak afzegt, krijgt u geen rekening. 

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?

U krijgt bij de eerste en tweede keer niet verschijnen een waarschuwing van de huisartspraktijk. Als u de derde keer niet komt, krijgt u een rekening van € 25,-. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

___________________________________________________________________________________

Afwezigheid huisartsen 2024

Ook huisartsen gaan op vakantie en hebben 40 verplichte uren nascholing per jaar. Daardoor zijn de vaste artsen niet altijd aanwezig. De praktijk is echter nooit dicht. Als de vaste huisarts afwezig is, dan is er een vervangende huisarts (een waarnemer). 

Klik hier voor het afwezigheidsoverzicht.

_______________________________________________________________________