« terug naar vorige pagina

Nieuws

COVID-regels in de praktijk

Covid lijkt alweer iets van voorgaande jaren, maar we willen nog steeds zoveel mogelijk besmettingen voorkomen. Als u verkoudheidsklachten of koorts heeft, komt u niet naar de praktijk. Doe dan eerst een zelftest en bel de assistente voor overleg.

Griep

Wat is griep?
De ‘echte’ griep is influenza. Dit is een virus waar je (hoge) koorts van krijgen, spierpijn, niet lekker zijn en ook luchtwegklachten als hoesten, snotterig en rode ogen. Soms duurt het wel 3 weken voor je ervan hersteld bent. Voor meer informatie over griep, lees hier

Griep heeft vrijwel dezelfde verschijnselen als COVID. Laat u dus voor de zekerheid testen, ook als u gevaccineerd bent. 

Verkoudheid wordt door verschillende soorten virussen veroorzaakt. Er kan soms ook koorts bij optreden. Verder kan je bij verkoudheid hoesten, snotterig zijn, keelpijn, oorpijn of rode ogen hebben. Een bijholte-ontsteking is ook een vorm van verkoudheid. Lees hier meer over verkoudheid

Ook verkoudheden lijken op milde verschijnselen van COVID. Laat u dus testen. 

Griep, COVID of verkoudheid zijn virussen; hier zijn geen medicijnen tegen. Soms is er meer aan de hand dan alleen een virus of is iemand ernstig ziek ervan. U kunt hieraan denken bij langer dan 5 dagen koorts, ernstig verzwakt zijn of langer dan 3 weken hoesten. Met name oudere mensen of mensen met een verminderd afweersysteem kunnen dit krijgen. Doe indien mogelijk een COVID-test en neem contact op met de praktijk. 

Afwezigheid huisartsen 2023

Ook huisartsen gaan op vakantie en hebben 40 verplichte uren nascholing per jaar. Daardoor zijn de vaste artsen niet altijd aanwezig. De praktijk is echter nooit dicht. Als de vaste huisarts afwezig is, dan is er een vervangende huisarts (een waarnemer). We proberen met zoveel mogelijk dezelfde waarnemers te werken. Dat is prettig voor u en het team. 

Klik hier voor het afwezigheidsoverzicht.